Αδυνάτισμα με γεύση - δίαιτα λαχανικών φαγόπυρου: σχόλια και αποτελέσματα

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται μια όμορφη και λεπτή φιγούρα, αλλά όταν πρόκειται για δίαιτα, δεν μπορούν όλοι να επιλέξουν το σωστό ισορροπημένο μενού, το οποίο θα βοηθήσει να χάσετε επιπλέον κιλά - η δίαιτα φαγόπυρου και λαχανικών είναι ιδανική.

Τις περισσότερες φορές, δίνεται προσοχή στην πρώτη, αλλά όχι στη δεύτερη κατάσταση, και μετά την απώλεια βάρους, πρέπει να λύσετε νέα προβλήματα που σχετίζονται με την ευημερία.Για να αποφύγετε τέτοιες συνέπειες, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη βέλτιστη διατροφή, για παράδειγμα, το φαγόπυρο και τα λαχανικά. Δεν θα επιτρέψει στο σώμα να λιμοκτονήσει, να του παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Ποια θα πρέπει να είναι η ιδανική διατροφή

Όλες οι δίαιτες βασίζονται στην ίδια αρχή:πρέπει να δημιουργήσετε ένα τεχνητό έλλειμμα θερμίδων στο σώμα έτσι ώστε να αρχίσει να εξαντλεί τα αποθεματικά του, δηλαδή το σωματικό λίπος. Ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι μια ανεπαρκής ποσότητα ενέργειας τροφοδοτείται με διαιτητικά τρόφιμα, αυτά τα πλεονάσματα καίγονται και ένα άτομο χάνει βάρος.

Η διατροφή φαγόπυρου για απώλεια βάρους πρέπει να συνδυάζεται με λαχανικά

Εάν ακολουθήσετε έναν ορθολογικό τρόπο ζωής (τρώτε σωστά και προσέχετε τη σωματική δραστηριότητα), τότε η ανάγκη καύσης λίπους θα εξαφανιστεί από μόνη της - απλά δεν θα είναι εκεί. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι να σταματήσουν τους πειρασμούς και να αλλάξουν ριζικά το στυλ τους, γι 'αυτό πρέπει να καταφεύγουν σε δίαιτες.

Για να είναι σωστή η απώλεια βάρους, η δίαιτα πρέπει να βασίζεται σε μια αρμονική δίαιτα, δηλαδή, το μενού πρέπει να περιέχει, αν όχι όλα, τα περισσότερα από τα συστατικά που είναι χρήσιμα για την υγεία. Εάν δεν τηρείτε αυτόν τον κανόνα, τότε μπορείτε να χάσετε περισσότερα, αλλά ταυτόχρονα το βάρος θα επιστρέψει εξίσου γρήγορα.

Επιπλέον, εάν υπάρχει ανεπαρκής ποσότητα θρεπτικών ουσιών στη διατροφή, τότε το σώμα απλώς θα εξαντληθεί και θα υπάρξουν διακοπές στην εργασία των εσωτερικών οργάνων. Με βάση όλα αυτά, η δίαιτα πρέπει να είναι χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Χαρακτηριστικά ισχύος

Το φαγόπυρο είναι ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα των ατόμων που χάνουν βάρος. Τα δημητριακά περιέχουν αρκετές πρωτεΐνες και αργούς υδατάνθρακες για να ικανοποιήσουν την πείνα και να την αποτρέψουν από την επανεμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, το έτοιμο κουάκερ έχει μια μικρή ποσότητα θερμίδων, γεγονός που το καθιστά αναπόσπαστο μέρος του μενού πολλών δίαιτων.

πιάτο φαγόπυρου με λαχανικά για δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους

Τρώγοντας μόνο αυτό το κουάκερ, μπορείτε να χάσετε έως και 1 κιλό υπερβολικού βάρους την ημέρα, αλλά δεν πρέπει να τηρείτε μια τέτοια δίαιτα για περισσότερες από τρεις ημέρες. Για να μην βλάψετε το σώμα, εκτός από το φαγόπυρο, πρέπει να τρώτε και άλλες τροφές χαμηλών θερμίδων. Συχνά τα λαχανικά σε διάφορες μορφές γίνονται τόσο πρόσθετα.

Μια τέτοια διατροφή είναι χρήσιμη, καθώς το σώμα όχι μόνο χάνει βάρος, αλλά είναι επίσης κορεσμένο με βιταμίνες και άλλες χρήσιμες ουσίες. Ένα ποικίλο μενού επιτρέπει σε ένα άτομο που χάνει βάρος να αποφύγει την εξάντληση και τους σχετικούς πονοκεφάλους, κόπωση, ζάλη και άλλες παρενέργειες της διατροφής.

Μπορείτε να φάτε λαχανικά, αλλά οι διατροφολόγοι προτείνουν ειδικά πράσινα - αγγούρια, κολοκυθάκια, φασολάκια ή λάχανο. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ντομάτες, καρότα ή τεύτλα, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μια μεγάλη ποσότητα χόρτου στη διατροφή. Τα λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν ωμά, βραστά, μαγειρευτά, στον ατμό ή ψημένα, αλλά τα τηγανητά λαχανικά θα πρέπει να εγκαταλειφθούν καθ 'όλη τη διάρκεια της διατροφής.

Η δημοτικότητα αυτής της μεθόδου απώλειας βάρους είναι ότι είναι ένα είδος ερμηνείας της μονο-διατροφής φαγόπυρου με την προσθήκη ενός πιάτου χαμηλών θερμίδων. Ένα μενού ενός συστατικού γίνεται γρήγορα βαρετό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες στο πρόχειρο φαγητό, αλλά τα λαχανικά σας επιτρέπουν να ικανοποιήσετε την πείνα σας ανά πάσα στιγμή με ποικίλη γεύση.

Σπουδαίος! Η διατροφή φυτικού φαγόπυρου αντενδείκνυται σε ασθένειες του καρδιαγγειακού και του πεπτικού συστήματος.

Επιλογές: κλασικό και σκληρό

Για μια δίαιτα, το φαγόπυρο παρασκευάζεται με έναν ειδικό τρόπο. Τα πλιγούρια δεν βράζονται, αλλά χύνονται με νερό και αφήνονται να πρηστούν κάτω από το καπάκι. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό και ζεστό νερό, αλλά η δεύτερη επιλογή είναι προτιμότερη από την άποψη της διατήρησης χρήσιμων συστατικών. Δεν προστίθεται αλάτι, μπαχαρικά, λάδι ή σάλτσες στο κουάκερ, οπότε αποδεικνύεται ότι είναι ήπιο και πρακτικά άγευστο. Τα λαχανικά τρώγονται επίσης χωρίς αλάτι, λάδι και σάλτσες. Μπορούν να καταναλωθούν ξεχωριστά, επιλέγοντας έναν τύπο φρούτου για κάθε μέρα ή ως στιφάδο.

ένα κορίτσι σε δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους

Στην κλασική εκδοχή της δίαιτας, παρασκευάζονται 250 γραμμάρια φαγόπυρου καθημερινά, το οποίο χωρίζεται σε 5-6 ίσες μερίδες και καταναλώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο υπόλοιπος χρόνος - κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων σνακ ή όταν αισθάνεστε πεινασμένοι - καταναλώνονται λαχανικά. Κατά μέσο όρο, χρειάζεστε 0, 5-1 κιλά φρούτων για κάθε μέρα.

Υπάρχει μια άλλη εκδοχή της διατροφής φαγόπυρου-λαχανικών, το μενού της οποίας είναι πιο αυστηρή. Σε αυτήν την περίπτωση, μια μέρα πρέπει να τρώτε μόνο φαγόπυρο στον ατμό και την άλλη - μόνο λαχανικά. Αυτή η ακολουθία μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες.

Σπουδαίος! Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε διατροφής, πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1, 5 λίτρα καθαρού μη ανθρακούχου νερού την ημέρα.

Τι μπορεί να προστεθεί

Η αυθεντική διατροφή με δημητριακά και λαχανικά μπορεί να συμπληρωθεί με ορισμένα τρόφιμα χαμηλών θερμίδων. Εάν η διατροφή καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, για ένα μήνα, τότε το μενού μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση - κεφίρ ή τυρί cottage με χαμηλό ποσοστό λιπαρών. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μερικές φέτες τυριού την ημέρα.

Σπουδαίος! Μπορείτε να πίνετε μόνο κεφίρ εκτός από φαγόπυρο και λαχανικά, αλλά και να τα ρίξετε σε δημητριακά για να φτιάξετε κουάκερ.

λαχανικά εκτός από τη διατροφή φαγόπυρου για απώλεια βάρους

Επιπλέον, η ζωική πρωτεΐνη μπορεί να συμπεριληφθεί στη διατροφή. Μία φορά κάθε λίγες μέρες, μπορείτε να φάτε ένα μικρό κομμάτι άπαχο κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι για μεσημεριανό γεύμα μαζί με μια μερίδα φαγόπυρου. Το πιάτο δεν πρέπει να περιέχει λίπος, αλάτι και μπαχαρικά.

Εκτός από τα λαχανικά, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα στη μονο-διατροφή του φαγόπυρου. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι μπανάνες και οι ημερομηνίες, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή να προστεθούν στο κουάκερ για να προσθέσουν γεύση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες μιας μακροχρόνιας δίαιτας.

Διάρκεια

Εάν ο στόχος δεν είναι επείγων, αλλά λογική απώλεια βάρους, τότε πρέπει να δημιουργήσετε ένα μενού με τέτοιο τρόπο ώστε το σώμα να λαμβάνει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών ουσιών και ανεπαρκή ποσότητα θερμίδων. Για παράδειγμα, μια εβδομαδιαία δίαιτα μπορεί να έχει ως εξής:

 • 1 ημέρα- για πρωινό μια μερίδα φαγόπυρου και πράσινων φασολιών, για μεσημεριανό γεύμα μια μερίδα φαγόπυρου και βρασμένων λαχανικών, για ένα απογευματινό σνακ μια μερίδα φαγόπυρου με μια σαλάτα από φρέσκα λαχανικά χωρίς ντύσιμο, για δείπνο μια σαλάτα από καρότα και λάχανο χωρίς ντύσιμο.
 • κοτολέτες καρότου με φαγόπυρο στη διατροφή φαγόπυρου για απώλεια βάρους
 • 2η μέρα- για πρωινό μια μερίδα φαγόπυρου με πολλά φρέσκα βότανα, για μεσημεριανό γεύμα μια μερίδα φαγόπυρου και κοτολέτες με καρότο στον ατμό, για ένα απογευματινό σνακ μια μερίδα φαγόπυρου και κουνουπιδιού ή μπρόκολου, για δείπνο ένα στιφάδο λάχανο, καρότα και κρεμμύδια.
 • Ημέρα 3- για πρωινό μια μερίδα φαγόπυρου, για μεσημεριανό γεύμα μια μερίδα φαγόπυρου και κουνουπιδιού ή μπρόκολου, για ένα απογευματινό σνακ τριμμένο καρότο χωρίς ντύσιμο, για δείπνο μια σαλάτα από φρέσκα λαχανικά χωρίς λάδι,
 • 4η ημέρα- μια μερίδα φαγόπυρου για πρωινό, μια μερίδα φαγόπυρου και βρασμένο λάχανο για μεσημεριανό γεύμα, μερικές φρέσκες ντομάτες για ένα απογευματινό σνακ, μια μερίδα φαγόπυρου για δείπνο και μια σαλάτα από φρέσκα λαχανικά χωρίς ντύσιμο.
 • Ημέρα 5- για πρωινό μια μερίδα φαγόπυρου, για μεσημεριανό γεύμα μια μερίδα φαγόπυρου και στιφάδο στιφάδο, για ένα απογευματινό σνακ τριμμένο καρότο χωρίς ντύσιμο, για δείπνο μια σαλάτα από λάχανο και βότανα χωρίς ντύσιμο.
 • 6 ημέρες- για πρωινό μια μερίδα φαγόπυρου και τριμμένα καρότα, για μεσημεριανό γεύμα μια μερίδα φαγόπυρου και μια σαλάτα από φρέσκα λαχανικά, για ένα απογευματινό σνακ μερικές φρέσκες ντομάτες, για δείπνο σούπα λαχανικών.
 • Ημέρα 7- για πρωινό μια μερίδα φαγόπυρου, για μεσημεριανό γεύμα μια μερίδα φαγόπυρου με σαλάτα λαχανικών χωρίς ντύσιμο, για ένα απογευματινό σνακ μια μερίδα φαγόπυρου, για δείπνο μια σαλάτα λαχανικών χωρίς ντύσιμο.

Μια τέτοια δίαιτα μπορεί να επαναληφθεί χωρίς αλλαγές και για τη δεύτερη εβδομάδα της διατροφής φαγόπυρου-λαχανικών, επιτρέπεται να αφήσετε το μενού το ίδιο για 14 ημέρες. Αλλά αν έχει προγραμματιστεί μεγαλύτερη απώλεια βάρους, τότε αξίζει να προσθέσετε πρωτεΐνη με τη μορφή κρέατος ή τυριού cottage στο μενού. Δεν πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν την απώλεια βάρους για περισσότερο από ένα μήνα.

Πώς να βγείτε σωστά από τη διατροφή

Για να διατηρήσετε το επιτευχθέν αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να βγείτε από τη διατροφή σωστά, δηλαδή να πάτε στη συνήθη διατροφή χωρίς βλάβη και άγχος για το σώμα σας. Η διάρκεια της απελευθέρωσης καθορίζεται ανάλογα με πόσες ημέρες διήρκεσε η απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, μετά από μια εβδομάδα διατροφής, χρειάζεστε τουλάχιστον 5 ημέρες απελευθέρωσης, μετά από δύο εβδομάδες - τουλάχιστον 10.

όταν φεύγετε από τη διατροφή του φαγόπυρου, προστίθεται πρωτεΐνη στα πιάτα

Τις πρώτες ημέρες, πρέπει να συνεχίσετε να τρώτε φαγόπυρο και λαχανικά, αλλά με την προσθήκη πρωτεΐνης στο μενού. Μπορεί να είναι 50 γραμμάρια τυρί cottage για πρωινό ή μερικά βραστά αυγά κοτόπουλου για δείπνο. Τις επόμενες μέρες, πρέπει να εισαγάγετε βραστό κρέας, κοτόπουλο και ψάρι στο μενού. Όλα αυτά πρέπει να μαγειρευτούν χωρίς λίπος, αλάτι και μπαχαρικά.

Μετά την έξοδο από τη διατροφή, είναι ανεπιθύμητο να τρώτε τηγανητά, αλατισμένα, καπνιστά και λιπαρά τρόφιμα, ώστε τα χαμένα κιλά να μην επιστρέψουν ξανά. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να εισαχθεί η σωματική δραστηριότητα στον τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια της δίαιτας, δεν πρέπει να ασχοληθείτε με βαριά αθλήματα, αλλά μετά την ολοκλήρωσή του, το τζόκινγκ και η επίσκεψη στο γυμναστήριο δεν θα είναι περιττό.

Πρόσθετες συμβουλές

Η διάρκεια της δίαιτας θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τα αποτελέσματα που χρειάζονται. Όσο περισσότερο διαρκεί η απώλεια βάρους, τόσο περισσότερα κιλά μπορείτε να χάσετε, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να κάνετε ένα λογικό μενού. Επιπλέον, πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες προτάσεις:

νερό με μέλι και λεμόνι περιλαμβάνεται στη διατροφή του φαγόπυρου για απώλεια βάρους
 • Το φαγόπυρο πρέπει να επιλέγεται με ολόκληρους πυρήνες και όχι με θρυμματισμένους. Υπάρχουν πιο χρήσιμα συστατικά σε ένα τέτοιο δημητριακό.
 • Πριν τον ατμό του φαγόπυρου, ξεπλύνετε με κρύο νερό.
 • Μερικοί συμβουλεύουν να χωρίσουν το φαγόπυρο σε ίσες μερίδες, άλλοι προτείνουν να τρώνε το μεγαλύτερο μέρος για πρωινό.
 • Μισή ώρα πριν από το πρώτο σας πρωινό, πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι.
 • Η τελευταία μερίδα φαγόπυρου ή λαχανικών πρέπει να τρώγεται τουλάχιστον 4 ώρες πριν τον ύπνο.

Παρά το γεγονός ότι το φαγόπυρο και τα λαχανικά είναι γενικά καλά για το σώμα, πρέπει να ακούσετε τα συναισθήματά σας. Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία, πρέπει να σταματήσετε τη δίαιτα, να επιστρέψετε σταδιακά στη συνήθη διατροφή σας και να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Τι λένε αυτοί που έχουν χάσει βάρος

Μια δίαιτα φυτικού φαγόπυρου μπορεί να προσφέρει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τη διάρκεια, την επιλογή μενού, καθώς και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου οργανισμού και την αρχική κατάσταση του σχήματος. Κατά μέσο όρο, σε μια εβδομάδα μιας τέτοιας δίαιτας, μπορείτε να χάσετε 4-7 κιλά. Όσο περισσότερο το αρχικό βάρος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα είναι δυνατόν να χάσετε βάρος σε μια δίαιτα με φαγόπυρο, οι κριτικές και τα αποτελέσματα εκείνων που έχουν χάσει βάρος το επιβεβαιώνουν.

Για παράδειγμα, ένα κορίτσι ήταν ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους: «Κάθισα στο φαγόπυρο και τα λαχανικά για δύο εβδομάδες, δεν ένιωσα τόσο ευκολία εδώ και πολύ καιρό. Έχασα σχεδόν τη συνήθεια του αλατιού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τώρα τρώω όλο και περισσότερο ήπια. Σε δίαιτα πέταξα 10 κιλά. "

Ένα άλλο κορίτσι δεν ήταν πολύ χαρούμενο για την επίδραση της διατροφής φαγόπυρου-λαχανικών. Η κριτική της είχε αρνητική συνήθεια: «Είναι πολύ δύσκολο να κολλήσει κανείς σε άζυμο φαγόπυρο, ακόμα κι αν προσθέσετε λαχανικά σε αυτό. Διαρκούσε μόνο μια εβδομάδα αντί των προγραμματισμένων δύο, κατάφερα να χάσω 5 κιλά. Κατ 'αρχήν, ούτε κακό, αλλά ήθελα να πετάξω περισσότερα. "

ευρήματα

Όλοι επιλέγουν από μόνα τους τον καλύτερο τρόπο για να χάσουν βάρος. Η διατροφή φυτικού φαγόπυρου είναι κατάλληλη για όσους δεν περιμένουν κολοσσιαία αποτελέσματα και ταυτόχρονα φροντίζουν τη δική τους υγεία. Αυτή η μέθοδος απώλειας βάρους δεν θα σας επιτρέψει να λιμοκτονούν, αλλά θα σας σώσει από μερικά εκατοστά στη μέση και τους γοφούς, ειδικά αν δεν βιάζεστε να σκουπίζετε κατά τη διάρκεια της διατροφής φαγόπυρου-λαχανικών, σχόλια, αποτελέσματα ανθρώπων που δοκιμάστηκαν από μόνοι τους είναι μια ζωντανή επιβεβαίωση αυτού.