Η ουσία της περιγραφής διατροφής Ducan, υπολογισμός βάρους, προετοιμασία, συνταγές μενού

μπισκότα πλιγούρι βρώμης για τη δίαιτα ducan

Η διατροφή Ducan είναι πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω των γρήγορων και εκπληκτικών αποτελεσμάτων της.

Ανήκει στα συστήματα υγιεινής διατροφής. Σας επιτρέπει να χάσετε βάρος και ταυτόχρονα να μην υποφέρετε από πείνα, γιατί επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε πάνω από εκατό διαφορετικά νόστιμα και ικανοποιητικά προϊόντα σε αυτό.

Ο Pierre Ducan εξασφάλισε ότι άνδρες και γυναίκες χάνουν βάρος και ταυτόχρονα δεν βλάπτουν την υγεία τους, δηλαδή σταδιακά, αλλά έτσι ώστε τα επιπλέον κιλά να μην επιστρέψουν. Εάν αποφασίσετε επίσης να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το σύστημα ισχύος, χωρισμένο σε 4 στάδια.

Χαρακτηριστικά και κανόνες της δίαιτας Ducan

Ο κύριος στόχος της δίαιτας πρωτεΐνης Ducan είναι η μείωση της πρόσληψης λίπους και υδατανθράκων. Περιλαμβάνονται απαραίτητα στη διατροφή της απώλειας βάρους, αλλά σε ελάχιστη ποσότητα. Οι πρωτεΐνες γίνονται η βάση του μενού. Θα πρέπει να τρώγονται στην ποσότητα που συνιστάται για απώλεια βάρους (αυτό είναι περίπου 1, 5 g ανά χιλιόγραμμο βάρους).

Ως αποτέλεσμα, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από επιπλέον κιλά και να σταθεροποιήσουμε το επιτευχθέν σχήμα στις κλίμακες. Η επιλογή έπεσε στις πρωτεΐνες ως βάση της διατροφής για έναν λόγο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

 • Για την πέψη τέτοιων ουσιών, το σώμα πρέπει να ξοδεύει τη μέγιστη ποσότητα ενέργειας και, ως εκ τούτου, θερμίδες.
 • Οι καθαρές πρωτεΐνες μειώνουν την πείνα, αποτρέπουν την παραμονή του υπερβολικού υγρού στο σώμα και αυξάνουν την άμυνα του.
 • Αυτές οι ουσίες αποτρέπουν την χαλάρωση του δέρματος. Εάν το σώμα δεν έχει πρωτεΐνες, θα εξαχθούν από τους μυς.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείτε να τρώτε λιγότερο αλάτι ακολουθώντας τη συζήτηση για τη διατροφή. Αυτό το πρόσθετο διατηρεί νερό στο σώμα και αυξάνει την πείνα. Αλλά είναι επίσης επιβλαβές να το αποκλείσετε εντελώς. Ειδικά για άτομα που πάσχουν από χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Σε όλα τα στάδια της διατροφής, φροντίστε να πίνετε άφθονα υγρά. Αυτό είναι τουλάχιστον 2 λίτρα διαφόρων υγρών την ημέρα. Το νερό αφαιρεί επίσης το αίσθημα της πείνας, γεμίζει το στομάχι και καθαρίζει το σώμα από κάθε είδους ακαθαρσίες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μια δίαιτα με πρωτεΐνες. Όταν η πρωτεΐνη καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, το σώμα συσσωρεύει συνεχώς απόβλητα ουσίες που πρέπει να απομακρυνθούν από αυτήν. Διαφορετικά, δεν θα υπάρξει πολυαναμενόμενο αποτέλεσμα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμη και ανθρακούχα ποτά μπορούν να πίνουν σε μια τέτοια διατροφή. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τις «ελαφριές» επιλογές που δεν περιέχουν ζάχαρη. Η γεύση τους βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους να αντιμετωπίσει την έντονη λαχτάρα για απαγορευμένα γλυκά. Το ποτό επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή και ανεξάρτητα από το γεύμα. Το αίσθημα της δίψας πρέπει να είναι πλήρως ικανοποιημένο και όχι θαμπωμένο

Περιγραφή των σταδίων

Υπάρχουν τέσσερα κύρια στάδια στη διατροφή. Ο κύριος στόχος του πρώτου ημιχρόνου είναι να απαλλαγούμε από επιπλέον κιλά. Και το δεύτερο είναι να διορθώσετε το νέο ιδανικό βάρος. Σε κάθε στάδιο, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε ορισμένα τμήματα. Δεν χρειάζεται να μετρήσετε θερμίδες.

 • Στάδιο 1 - επίθεση.Στη δίαιτα Ducan, η επίθεση είναι το αρχικό στάδιο. Είναι σύντομο, αλλά απαιτητικό και αποτελεσματικό. Η συνήθης τροφή με υδατάνθρακες αντικαθίσταται πλήρως από πρωτεΐνες. Αυτό οδηγεί σε ενεργή καύση λίπους. Κατά μέσο όρο, αυτό το στάδιο έχει σχεδιαστεί για 7 ημέρες. Αλλά υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 12 ημέρες. Όλα εξαρτώνται από το πόσα μισούν κιλά ένα άτομο θέλει να χάσει. Κατά την επίθεση, επιτρέπεται η κατανάλωση πρωτεϊνικών τροφών από ειδική λίστα. Μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε ποσότητα και να συνδυαστούν μεταξύ τους. Το κύριο πράγμα είναι να μαγειρεύετε τρόφιμα χωρίς λίπος. Για παράδειγμα, βράστε ή ψητά. Στην πρώτη φάση, το βάρος αρχίζει να εξαφανίζεται πολύ γρήγορα. Αυτό διεγείρει το χάσιμο βάρος όχι για να σταματήσει, αλλά για να συνεχίσει να ακολουθεί ένα δύσκολο σύστημα διατροφής.
 • Στάδιο 2 - κρουαζιέρα / εναλλαγή.Η δεύτερη φάση αποδείχθηκε πολύ μεγάλη. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο όσοι χάνουν βάρος έχουν συχνά βλάβες σε αυτό το στάδιο. Η υπό συζήτηση φάση διαρκεί συνήθως από δύο μήνες έως έξι μήνες. Ένα ειδικό σύστημα διατροφής πρέπει να τηρείται έως ότου το βάρος γίνει ιδανικό. Η κύρια ιδέα της δεύτερης φάσης είναι η εναλλαγή μενού. Αυτές είναι μέρες κατανάλωσης τροφών με όλες τις πρωτεΐνες ή συνδυασμών τους με λαχανικά. Μπορείτε να αλλάξετε τη διατροφή κάθε δεύτερη μέρα, δύο, τρία. Τα μενού πρωτεϊνών θα πρέπει να αποτελούνται από προϊόντα «επίθεσης» και θα πρέπει να προστεθούν μικτά ωμά, βραστά, ψημένα λαχανικά. Το τελευταίο πρέπει να αποτελεί περίπου το 60% της διατροφής.

 • Στάδιο 3 - ενοποίηση / ενοποίηση.Σε αυτό το στάδιο, όλα τα πιο δύσκολα πράγματα έχουν τελειώσει. Μπορείτε αργά και σταδιακά να αρχίσετε να επιστρέφετε στη συνήθη διατροφή σας. Είναι σημαντικό να σταθεροποιηθεί το επιτευχθέν βάρος. Η διάρκεια αυτής της φάσης θα πρέπει να καθορίζεται από εσάς. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να υπολογίσετε το βάρος που καταφέρατε να χάσετε στα προηγούμενα στάδια. Για κάθε κιλό που έχει πέσει, πρέπει να προσθέσετε στον εαυτό σας 10 ημέρες "διόρθωσης". Αυτή η περίοδος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά μεγάλη (ειδικά εάν χάθηκαν περισσότερα από 10 κιλά), αλλά δεν πρέπει να το φοβάστε. Τώρα μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας ακόμα και με νόστιμα γλυκά και άλλες γαστρονομικές απολαύσεις.
  • Πέντε ημέρες την εβδομάδα, πρέπει να τρώτε σύμφωνα με το συνηθισμένο πρότυπο εναλλαγής.
  • Στο πρώτο μισό της περιόδου, μπορείτε να προσθέσετε σε αυτό καθημερινά 100 γραμμάρια ψωμιού (από δημητριακά ολικής αλέσεως), 200 γραμμάρια φρούτων, 50 γραμμάρια τυριού.
  • Μια μέρα, καταναλώστε αποκλειστικά πρωτεΐνες με βάση την αρχή «επίθεση».
  • Την έβδομη ημέρα, επιτρέπεται να τρώει αμυλούχα τρόφιμα (200 g), ένα μέρος χοιρινού κρέατος, ζαμπόν, λουκάνικα, μια αγαπημένη λιχουδιά.
  • Στο δεύτερο μισό της ημέρας, το "Γιορτή" με λιπαρά γλυκά τρόφιμα και λουκάνικα μπορεί ήδη να απολαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα. Ημέρες σαν αυτές δεν πρέπει να ακολουθούν το ένα μετά το άλλο.

  Η ημέρα "Γιορτή" δεν συνεπάγεται τη χρήση "επιβλαβών πραγμάτων" καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιτρέπεται να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μόνο σε 1-2 γεύματα. Επιτρέπεται επίσης να πίνει αδύνατο κρασί υψηλής ποιότητας.

 • Στάδιο 4 - σταθεροποίηση.Σε αυτό το στάδιο, η απώλεια βάρους θα επιστρέψει στο συνηθισμένο διατροφικό τους σύστημα με κάποιες ιδιαιτερότητες. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συνεχίσετε να ακολουθείτε το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ, συνεχίζοντας να καταναλώνετε πολύ νερό την ημέρα.

Είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας καθημερινή σωματική δραστηριότητα, τουλάχιστον ελάχιστη - άσκηση το πρωί, περπάτημα, άρνηση του ασανσέρ. Φροντίστε να τακτοποιείτε περιοδικά τις ημέρες νηστείας και να τρώτε 3 κουταλιές της σούπας κάθε μέρα. μεγάλο. πίτουρο βρώμης σε οποιαδήποτε μορφή.

Για να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος για μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει να βάλετε την τρίτη φάση ως βάση και να κάνετε για πάντα τα λαχανικά και τα πρωτεϊνικά προϊόντα τη βάση του συστήματος διατροφής σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με 2 εορταστικά πρωινά ή μεσημεριανά γεύματα την εβδομάδα, καθώς και 2 μερίδες προϊόντων με άμυλο στη σύνθεση. Συνιστάται να αφήνετε ακόμη μία ημέρα πρωτεΐνης την εβδομάδα. Θα γίνει μηχανισμός άμυνας κατά της επαναλαμβανόμενης αύξησης βάρους.

Επιτρεπόμενα και απαγορευμένα προϊόντα

Τα απαγορευμένα και επιτρεπόμενα τρόφιμα εξαρτώνται από τη φάση της διατροφής. Έτσι, στην αρχή επιτρέπεται η κατανάλωση πρωτεϊνικών προϊόντων από μια ειδική λίστα.

Το:

 • κρέας αλόγου;
 • βοδινό κρέας;
 • πουλί;
 • ζαμπόν;
 • εντόσθια;
 • ψάρια (ακόμη και κονσέρβες και καπνιστές)
 • μπαστούνια καβουριών
 • αυγά;
 • ποτά και προϊόντα γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 - 2 αγγούρια τουρσί μαγειρεμένα χωρίς ζάχαρη (ανά ημέρα), 1 κρεμμύδι, μια μικρή ποσότητα πάστα τομάτας, φυτικό λάδι (όχι περισσότερο από 1 μικρό κουτάλι), μουστάρδα, φρέσκο / κοκκοποιημένο σκόρδο, φρέσκα / αποξηραμένα βότανα.

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε 1 - 1, 5 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. πίτουρο. Μπορείτε να τα φάτε σε οποιαδήποτε μορφή. Στο στάδιο «εναλλαγής», μια ποικιλία λαχανικών προστίθεται σε όλα τα παραπάνω τρόφιμα. Μόνο τα όσπρια και οι πατάτες θα πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως.

Επιτρέπονται αυτές οι μέρες:

 • ελιές / ελιές (4 τεμ. 2 φορές την εβδομάδα)
 • σπόροι λιναριού και chia (1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα).

Υπάρχει ακόμη ανάγκη κατανάλωσης πίτουρου βρώμης. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στο τρίτο στάδιο, προστίθενται τυρί, ψωμί, φρούτα και μερικά αγαπημένα φαγητά στο μενού. Η επέκταση της λίστας τους συνεχίζεται στο τέταρτο στάδιο. Το τμήμα του πίτουρου αυξάνεται σε 3 κουταλιές της σούπας. μεγάλο.

Μεταξύ των τυριών, αξίζει να επιλέξετε σκληρές ποικιλίες. Από φρούτα, μπανάνες, κεράσια, σταφύλια, αποξηραμένα φρούτα δεν μπορούν να καταναλωθούν. Σε οποιοδήποτε στάδιο της υπό συζήτηση διατροφής, τα περισσότερα γλυκά απαγορεύονται αυστηρά. Για παράδειγμα, μπαρ, κέικ, γλυκά, γλυκά. Κατά την ενοποίηση του αποτελέσματος, μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μία φορά την ημέρα με έναν κύβο μαύρης σοκολάτας ή 1-2 καραμέλες από φρούτα. Η εξαίρεση είναι τα γεύματα της γιορτής, όταν επιτρέπεται ακόμη και το αγαπημένο σας κέικ.

Ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων σε όλα τα στάδια περιλαμβάνει muffins, προϊόντα αρτοποιίας, ξηρούς καρπούς, πιάτα ζύμης, βούτυρο, χήνα και πάπια κρέας, μαγιονέζα και οποιεσδήποτε σάλτσες που βασίζονται σε αυτό, κέτσαπ.

Λεπτομερές μενού για κάθε μέρα

Κατά τη διάρκεια της περιόδου «επίθεσης», η δίαιτα θα έχει ως εξής:

 1. Ομελέτα για πρωινό, σούπα πουλερικών για μεσημεριανό γεύμα, cheesecakes / κατσαρόλα για απογευματινό τσάι, θαλασσινά σε οποιαδήποτε μορφή και ποτό ξινό γάλα για δείπνο.
 2. Κουάκερ πίτουρου (πλιγούρι βρώμης), μπριζόλες, muffins πλιγούρι βρώμης, κεφτεδάκια / κοτολέτες πουλερικών.
 3. Βραστά αυγά, ψήγματα, πίτα χυμού πορτοκαλιού και κατσαρόλα pollock με αυγά.
 4. Ομελέτα, ψαρόσουπα με βραστά αυγά ορτυκιού, ασπράδια αυγού και επιδόρπιο λεμονιού, καλαμάρια και / ή σαλάτα ψαριών.
 5. Πουλερικά σχάρας, τηγανίτες πίτουρου, πίτα λευκών ψαριών.
 6. Αυγά (σε οποιαδήποτε μορφή) με ζαμπόν, μπριζόλες από άπαχο φιλέτο κρέατος, μπισκότα (με πίτουρο) και γιαούρτι, ομελέτα με θαλασσινά.
 7. Ομελέτα με μαϊντανό, κοτόπουλο, τυρί και γιαούρτι, κιμά και κεφίρ.

Κατά τη φάση εναλλαγής, η βάση μενού μπορεί να διατηρηθεί η ίδια, αλλά σαλάτες λαχανικών μπορούν να προστεθούν σε αυτήν κάθε δεύτερη μέρα. Για παράδειγμα, μπριζόλες, ψήγματα ή μπριζόλες. Επιτρέπεται επίσης το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή ψαριών μαζί με λαχανικά.

Το ακόλουθο εβδομαδιαίο μενού συνιστάται στο στάδιο «διόρθωσης»:

 1. Κατσαρόλα τυρί cottage για πρωινό, σούπα λεμονιού με ψωμί (ολικής αλέσεως) για μεσημεριανό γεύμα, φρούτα για απογευματινό τσάι, λαχανικά και κοτόπουλο για δείπνο
 2. Πλιγούρι βρώμης και μια φέτα τυρί, ζυμαρικά με ψητό κρέας, τυρί cottage, κοτολέτες με σαλάτα.
 3. Ζαμπόν και τυρί ομελέτα / ομελέτα, μπορς, μπισκότο και ψήγματα, σοκολάτα σουφλέ με χυμό λεμονιού, ψητά θαλασσινά.
 4. Τυρί cottage και ποτό γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση, ψητά πουλερικά, κεφίρ με κρουτόν ψωμιού, γαρίδες και βραστά αυγά.
 5. Τυρί cottage, ζωμό κοτόπουλου με κεφτεδάκια και ψωμί, φρούτα, σούπα μανιταριών.
 6. Ρύζι με κοτολέτες / κεφτεδάκια, τηγανίτες λαχανικών, κέικ τυριού, σαλάτα με κοτολέτες ψαριού.
 7. Τυρί cottage και ένα κομμάτι τυρί, ζωμό κοτόπουλου και αυγά ορτυκιού, φρούτα, λαχανικά ψημένα με τυρί.

Το μενού του τρίτου σταδίου μπορεί να επαναληφθεί στο τέταρτο, χωρίς να ξεχνάμε τις ημέρες της «γιορτής» και άλλες επιτρεπόμενες επιδοτήσεις.

Άσκηση με τη δίαιτα Ducan

Ο Pierre Dukan σημειώνει ότι η απώλεια βάρους υψηλής ποιότητας και η ιδανική μορφή είναι αδύνατα χωρίς τακτική σωματική δραστηριότητα. Ο διατροφολόγος συμβουλεύει να συνδυάσει το ειδικό διατροφικό του σύστημα με την εκπαίδευση. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το ελάχιστο - αντικαθιστώντας τον ανελκυστήρα με σκαλοπάτια, βγαίνοντας από τη δημόσια συγκοινωνία μερικές στάσεις πριν από το σπίτι, πρωινές ασκήσεις με 3 - 5 ασκήσεις.

Το ενεργό περπάτημα θα πρέπει σταδιακά να γίνει καθημερινή προπόνηση για απώλεια βάρους. Πρέπει να ξεκινήσετε με 20 λεπτά με τα πόδια, αυξάνοντας σταδιακά το χρόνο. Συνιστάται να περπατάτε στον καθαρό αέρα σε μια περιοχή ανακούφισης.

Εάν αποφασίσετε να συμπεριλάβετε σκληρή σωματική προπόνηση στην καθημερινή σας ρουτίνα. Για παράδειγμα, όταν επισκέπτεστε το γυμναστήριο, τότε στο πρώτο στάδιο της διατροφής, αυτό απαγορεύεται αυστηρά. Μπορείτε να επιστρέψετε στην προπόνηση μόνο στο στάδιο των εναλλασσόμενων τροφίμων. Είναι καλύτερα να συμμετέχετε ενεργά σε εκείνες τις ημέρες όταν τα λαχανικά προστίθενται στα πιάτα πρωτεΐνης.

Η αερόμπικ Aqua έχει ευεργετική επίδραση στο σχήμα. Εάν είναι δυνατόν, αξίζει να επισκεφθείτε την πισίνα 1 - 2 φορές την εβδομάδα. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να εξασκηθείτε στο νερό με έναν εκπαιδευτή. Μπορείτε απλά να κολυμπήσετε για διασκέδαση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι θερμίδες θα καίγονται ενεργά και τα ανάγλυφα της φιγούρας θα πλησιάσουν το ιδανικό.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου απώλειας βάρους

Η υπό συζήτηση διατροφή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά από κάθε άτομο που αποφάσισε να χάσει βάρος με αυτόν τον τρόπο.

Οφέλη:

 • Αποδοτικότητα. Εάν ακολουθείτε αυστηρά όλους τους κανόνες του, τότε περίπου 1 κιλό υπερβολικού βάρους θα πάει μακριά την ημέρα.
 • Η ικανότητα να αυξάνει τον μυϊκό τόνο, να κάνει το δέρμα ελαστικό και να αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα.
 • Δεν χρειάζεται να ζυγίζετε συνεχώς μερίδες και να μετράτε θερμίδες.
 • Η ικανότητα να τρώτε ορισμένα πιάτα / προϊόντα στην ποσότητα που απαιτείται για κορεσμό.

Μειονεκτήματα:

 • Ανισορροπία. Με τη μακροχρόνια συμμόρφωση σε μια τέτοια διατροφή, στο σώμα του ασθενούς εντοπίζεται έλλειψη ορισμένων βιταμινών και μετάλλων.
 • Πιθανές παρενέργειεςΣτο πρώτο στάδιο, ορισμένοι ασθενείς αναπτύσσουν ζάλη, αίσθημα συνεχούς κόπωσης.
 • Δυσοσμία του στόματος. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει όταν οι πρωτεΐνες αποτελούν τη βάση της ανθρώπινης διατροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Υψηλό κόστος. Η διατροφή αποτελείται από υψηλής ποιότητας, ακριβό φαγητό.

Πώς να βγείτε σωστά από τη διατροφή;

Για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα, πρέπει να βγείτε σωστά από τη διατροφή. Η έξοδος από αυτό ξεκινά στο στάδιο της ενοποίησης. Νέα, προηγουμένως απαγορευμένα τρόφιμα προστίθενται στη διατροφή του απώλειας βάρους σταδιακά και σε μικρές μερίδες.

Κατά τη διακοπή της διατροφής, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ασκείτε και να πίνετε άφθονο νερό. Σταδιακά επιτρέπεται να επιστρέφετε επιδόρπια στη διατροφή σας. Αλλά ας είναι υψηλής ποιότητας πικρή σοκολάτα, φρούτα και μούρα marshmallows, μέλι και άλλα χρήσιμα γλυκά.

Αντενδείξεις και πιθανή βλάβη

Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα αντενδείξεων που είναι ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξετε μια διαφορετική δίαιτα για τον εαυτό σας.

Απαγορεύεται λοιπόν:

 • Άτομα με μεταβολικά προβλήματα. Συμπεριλαμβανομένων ασθενών με παγκρεατίτιδα και σακχαρώδη διαβήτη.
 • Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις του ήπατος, του γαστρεντερικού σωλήνα, ολόκληρου του ουροποιητικού συστήματος. Σε αυτά τα όργανα και τα συστήματα οι υψηλές δόσεις πρωτεΐνης στο σώμα θα ασκήσουν σοβαρό φορτίο.
 • Μέλλουσες μητέρες και γυναίκες κατά τη γαλουχία. Με μια τέτοια διατροφή, το πιο έγκυο κορίτσι και το μωρό της δεν θα έχουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
 • Άτομα κάτω των 18 ετών. Ειδικά για τα κορίτσια με έναν μη ρυθμισμένο εμμηνορροϊκό κύκλο. Διαφορετικά, η απώλεια βάρους μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές παραβιάσεις ή την πλήρη εξαφάνιση της εμμήνου ρύσεως.
 • Άτομα με ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Η απώλεια βάρους στερείται λιπαρών οξέων στη διατροφή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση των παθήσεων.
 • Για γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ή την παραμονή / μετά από αυτήν. Μια μη ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές.
 • Άτομα με ψυχικά προβλήματα και αυξημένη συναισθηματικότητα. Η έλλειψη υδατανθράκων στη διατροφή επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Προκειμένου η δίαιτα Ducan να είναι αποτελεσματική και ασφαλής για ένα άτομο, αξίζει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν ξεκινήσετε. Ειδικά αν ο άνδρας ή η γυναίκα έχει προβλήματα υγείας.